De Epiphone Thunderbird IV

Epiphone Thunderbird IV

Oi! Welkom op het instrumentale gedeelte van bogdom.be, Rage against the Vagijn, Bogdom is Devotion. Omdat ik (JEFFOsZ) gefascineerd ben door de geweldige, enorme, prachtige, welklinkende Thunderbird bassgitaren, heb ik besloten om jullie ook op de hoogte te brengen van dezer pareltjes, ze zijn niet alleen mooi, maar ze klinken nog goed ook. Geweldig toch! It's BRILLIANT! FANTASTIC! :)

De Thunderbird-bass is een bassgitaar die ontwikkeld is door Gibson (het grote gitaarmerk, inderdaad). Gibson heeft een dochterbedrijf Epiphone dat ook Thunderbird-bassen produceert, de Gibsons lijken op de Epiphone-variant, maar Gibson gebruikt duurdere materialen: duurdere elementen, duurdere romp, duurdere nek. Wat prachtig is aan het Gibson-model, is dat die bass uit 1 doorlopend stuk hout bestaat, kop van de bass, de nek en de romp zijn hetzelfde stuk hout, zonder enige bout of schroef. BRILLIANT! :)

Ebony

Ebony

Natural Burst

Natural Burst

Natural

Natural


Nog een verschilletje tussen de Gibson Thunderbird en de Epiphone Thunderbird is dat het Gibson-model verkrijgbaar is in verschillende kleuren, BRILLIANT! :) ONGELOFELIJK TOCH! ENORM! :)

Technische informatie over deze Beauties
Body Nine-ply Mahogany and Walnut neck-through-body, Mahogany wings
Neck/Profile Nine-ply Mahogany/Rounded bass
Fingerboard/Inlay Rosewood/Dot
Scale 34"
Nut Width 11/2"
Bridge/Tailpiece Three-way adjustable
Pickups Two new design TB Plus ceramic magnet humbuckers
Controls Two volume, one tone
Strings Thunder Plus .045-.100-SS
Finishes Black/Natural Burst/Natural/Vintage sunburst/Ebony

Deze informatie kan u waarschijnlijk geen kloten schelen. Fuck You dan! ONDERGECULTIVEERDE LAMZAK VAN MEN KLOTE! RESPECT!

Epiphone Thunderbird IV

Nu iets meer over de Epiphone versie van de Thunderbird, enkele foto's en de technische informatie. De Epiphone Thunderbird IV werd ook uitgebracht in een 5-string versie, met een non-reverse body, momenteel bezit ik zulk een schoonheid, beetje zwaar, maar zalig.

Technische informatie
Body Alder
Neck Maple
Neck Joint Bolt
Fingerboard Rosewood/Dot
Scale 34"
Nut Width 1.73"
Hardware Chrome
Pickups 2 Humbuckers
Finishes Vintage Sunburst

Zo, ik hoop dat jullie iets hebben bijgeleerd, veel plezier op de rest van de site, adios!

Google