# (edelen) 2002-10-21 21:54:36


Op een dag kwam edelman Carolus thuis van een lange werkdag. De hele dag lang was hij in de weer geweest jonkvrouwen te redden en beloond te worden, en daarbij pleegt men wel eens vuil te worden. Daarom besloot Carolus om in bad te gaan. Hij liet z'n meid aanrukken, en beval haar een kuip te vullen met lekker warm water, en een wolkje badolie. Nadat hij een zalige zucht had geslaakt, dommelde hij weg tussen het schuim. "Wat een lekker bad ," dacht hij " dat moet ik echt eens meer doen! En wat kan je lekker ... *snurk* .. in bad!". Uren en urenlang bleef Carolus in z'n bad liggen slapen. Om vier uur ging de meid naar huis, maar dacht niet meer aan haar meester...
Om 8 uur werd Carolus wakker. Hij opende z'n ogen, was eerst verbaasd, hij wreef in z'n ogen, wreef nog 'ns, en begon te schreeuwen : " Ik ben gekrompen, help ! ". "Ai ai ai, wat nu gedaan?" , dacht hij. Hij kroop uit z'n kuip , wat hem enorm veel moeite kostte, en rende naar de stoel waarop z'n edele kledij hing. Maar plots stormde Carolus' hond Boorlul de kamer binnen. Carolus probeerde hem nog te stoppen en af te houden, maar helaas.
Dertig keer na mekaar werd de arme Carolus in z'n kont geneukt door z'n trouwe hond Boorlul. De volgende morgen ontdekte de meid hem in het hok van Boorlul. Gelukkig had Boorlul de aarswondjes van z'n baasje schoongelikt. De meid nam Carolus direct mee naar de tovenaar, in een mandje onder haar arm. Na enkele weken was hij terug de oude. Alzo verging het Carolus.
Tot de volgende aflevering !
JEFFOsZ ;-)

Google